Koti > Uutiset > 5 suurta asiakasta ovat vakaita? TSMC 5nm tosi tuoksu

5 suurta asiakasta ovat vakaita? TSMC 5nm tosi tuoksu

Taiwan Economic Daily -lehden mukaan TSMC: n 5nm-prosessi on voittanut 23. syyskuuta viisi perusasiakasta Applelta, HiSiliconilta, AMD: ltä, Bitlandilta ja Xilinxiltä ja päättänyt laajentaa kuukausittaista tuotantokapasiteettiaan alkuperäisestä 51 000 kappaleesta 70 000 kappaleeseen. Valmistusaika etenee ensi vuoden maaliskuuhun.

Tänä vuonna Applen A13-siru on harvinainen eikä käytä TSMC: n uusinta 7 nm: n EUV-prosessia. Jotkut sisäpiiriläiset kuitenkin huomauttivat, että tällä sirulla varustettu iPhone 11 -sarjan matkapuhelin on juuri myyty. A14-siru on jo hyväksynyt 5 nm EUV: n TSMC: n Zhongken tehtaalla. Prosessin kulku on poissa.

Huawein äskettäin julkaisemassa Kirin 990 5G -versiossa on TSMC 7nm EUV-siunaus. On selvää, että TSMC: n 5 nm: n täysmaskin virtauskalvo maksaa noin 300 miljoonaa yuania, ja kustannukset eivät sisällä IP-valtuutusta. Vahvalla taloudellisella vahvuudellaan ja korkean tason edistyneellä tekniikallaan Huawei on ehdottomasti ensimmäinen erä varhaisessa vaiheessa käyttäjiä.

Muiden kolmen 5 miljoonan asiakkaan osalta Bitcoin keskittyy loukkaavaan AI-kenttään. Yhdessä tämän vuoden bitcoin-hinnan palautumisen kanssa TSMC: n 5nm: n prosessi tulee olemaan vahva lisä yrityksen tulevaisuuden kasvuun.

AMD teki yhteistyötä TSMC 7nm: n kanssa tänä vuonna, ja sen suorittimien ja GPU: n myynnistä ilmoitettiin usein, mikä pakotti Nvidian, joka ei ollut kiinnostunut 7nm: stä, seuraamaan pikaisesti. Makeutta maistanut AMD seuraa edelleen TSMC: n edistynyttä tekniikkaa asettamalla 5 nm EUV: n.

Lisäksi Xilinx, ohjelmoitavan logiikkalaitteen (FPGA) toimittaja, joka jatkaa loistoa AI: n erityissovelluspiirien alalla, jatkaa työntöä kohti 5 nm: ää. TSMC: n 5 nm prosessin kysyntä ylittää odotukset.

Alun perin 300 miljoonan RMB: n kustannukset ovat TSMC: n korkein kynnysarvo, mutta tällä hetkellä suuret asiakkaat seuraavat päättäväisesti. Jos Nvidia on 7nm prosessiajasolmun takana tänä vuonna, ensi vuonna se ei sulje pois, että se pyrkii myös vastahyökkäykseen ja tarttumaan TSMC 5nm -prosessiin.

TSMC: n tuotantokapasiteetti voi kuitenkin olla ongelmallinen, kun useat osapuolet tekevät tilauksia samanaikaisesti. Myös Samsungin 5nm 5LPE: n on määrä valmistaa massatuotanto ensi vuoden alkupuolella tai se ohjataan yhdessä tilauksessa. Mikä on tilanne tilauksen molemmilla puolilla? Jiwei.com jatkaa raporttien seuraamista.