Koti > Uutiset > 5G-sirut ovat säälittäviä? Nämä 5 valmistajaa nauttivat väliaikaisesti 5G: n isosta kakusta

5G-sirut ovat säälittäviä? Nämä 5 valmistajaa nauttivat väliaikaisesti 5G: n isosta kakusta

Operaattorin rahoitusverkkoraportin mukaan teollisuuden sisäpiiriläiset paljastivat, että joidenkin 5G-matkapuhelimien listaamisen jälkeen valmistajat ovat havainneet, että maailmanlaajuiset 5G-sirujen valmistajat ovat erittäin heikkoja, vain viidellä matkapuhelinyhtiöllä on hyvin vähän valinnanvaraa 5G-siruille.

Yrityksiä, jotka voivat kehittää 5G-siruja, ovat Huawei HiSilicon, Qualcomm, Samsung, MediaTek ja Ziguang.

Aiemmin tänä vuonna Huawei julkaisi virallisesti 5G-monimuotoisen päätelaitteen, Balong 5000, maailmalle. Siru ottaa käyttöön 7nm prosessin, latausnopeus jopa 4,6Gbps 5G-verkon Sub-6GHz-kaistalla, huippunopeus 6,5Gbps mmWave (millimetriaalto) -kaistalla, teollisuuden tuki NR TDD ja FDD koko spektri ensimmäistä kertaa, synkroninen tuki SA- ja NSA 5G -verkkotila. Huawein esittelyn mukaan Baron 5000 on 5G-päätelaitteen kantataajuuspiiri, jolla on suurin integrointi ja suurin suorituskyky teollisuudessa. Se ei ole vain maailman ensimmäinen yhden sirun monimuotoinen 5G: n kantataajuinen siru, mutta tukee myös 2G, 3G, 4G, 5G yhden sirun ratkaisuja, joilla on alhaisempi virrankulutus ja parempi suorituskyky.

Qualcomm julkaisi myös tämän vuoden toisen 5G: n kantataajuisen sirun Snapdragon X55, joka perustuu 7 nm prosessitekniikkaan. Yksi siru tukee 2G, 3G, 4G, 5G monimuotoa ja tukee millimetriaaltoa ja alle 6 GHz taajuuskaistaa tukemalla TDD- ja FDD-standardeja. Tukee riippumatonta, riippumatonta verkkomoodia. 5G-tilassa Opteron X55 voi saavuttaa latausnopeuden jopa 7Gbps ja latausnopeuden jopa 3Gbps. Se tukee myös Cat 22 LTE: tä latausnopeudella, joka on jopa 2,5 Gbps.

Samsung julkaisi ensimmäisen 5G: n kantataajuuspiirin Exynos Modem 5100 viime vuonna. Eritelmien mukaan Exynos Modem 5100 -siru on rakennettu 10nm LPP-tekniikalla, tukee Sub 6GHz matalataajuutta (käytetty Kiinassa) ja mmWave (millimetriaalto) korkeataajuutta, taaksepäin yhteensopivaa 2G / 3G / 4G kanssa, mukaan lukien, mutta rajoittumatta, GSM , CDMA, WCDMA, TD-SCDMA, HSPA, 4G LTE jne. Exynos Modem 5100 voi saavuttaa latausnopeuden jopa 2 Gbps taajuudella Sub 6 GHz, 6 Gbps latausnopeuden millimetriaaltoalueella ja 4 Gbps nopeus 1,6 Gbps.

MediaTek julkaisi 5G-mobiiliympäristönsä tämän vuoden toukokuussa. Multimode 5G -järjestelmän yhden sirun (SoC) valmistetaan 7 nm prosessissa sisäänrakennetulla 5G-modeemilla Helio M70. Tämä monimuotoinen 5G-matkaviestinalusta sopii 5G: n riippumattomalle ja riippumattomalle (SA). / NSA) Verkkoarkkitehtuuri Sub-6GHz taajuuskaista, tukee yhteensopivaa 2G- 4G-sukupolvien yhteysteknologiaa. Sen latausnopeus on 4,7 Gbps ja lähetysnopeus on 2,5 Gbps.

Ziguang Zhanrui julkaisi myös 5G: n kantataajuisen sirun Ivyo 510 tämän vuoden helmikuussa järjestetyssä MWC 2019: ssä. Se ottaa käyttöön TSMC: n 12nm: n prosessitekniikan, tukee useita 5G-avainteknologioita, voi saavuttaa 2G / 3G / 4G / 5G-moniviestintätiloja, vastaa viimeisimpiä 3GPP R15 -standardin vaatimuksia, tukee Sub-6GHz taajuuskaistaa ja 100MHz kaistanleveyttä, on korkea integrointi Suorituskykyinen, pienitehoinen 5G: n kantataajuuspiiri. Lisäksi Ivy 510 voi tukea sekä SA (riippumaton verkostoituminen) että NSA (riippumaton verkko) verkottumismenetelmiä täyttääkseen täysin erilaiset viestintä- ja verkkovaatimukset 5G-kehitysvaiheessa. Alasuuntaisen linkin huippunopeus on 1,5 Gbps NSA 2,6G -kaistalla.

Koska 5G: n kantataajuuspiirin on oltava yhteensopiva 2G / 3G / 4G-verkkojen kanssa samanaikaisesti, tuettavat tilat ja taajuuskaistat lisääntyvät huomattavasti. Everbright Securities huomautti tutkimusraportissa, että nykyisen 4G-matkapuhelimen on tuettava 6 mallin tilaa, ja se tulee 7 moduuliin 5G-aikakaudella, sirujen suunnittelun monimutkaisuus paranee huomattavasti. Siruvalmistajille he tarvitsevat vahvempaa teknistä tutkimusta ja kehitystyötä. Heidän joukossaan Intel, joka suhtautuu alaan optimistisesti, ei ole pystynyt antamaan tyydyttäviä vastauksia ja myi kantataajuuskaistan liiketoiminnan Applelle.

Tällaiset korkeat vaatimukset ja suunnittelun monimutkaisuus ovat johtaneet siihen, että muutama maailmanlaajuinen 5G-sirujen valmistaja on ilmestynyt, mutta vaikka oligopolipolitiikan suuntaus olisi, kilpailu on edelleen kovaa. 5G: n edessä tämä kakku ei ole halukas syömään vähemmän. Lisäksi vielä on paljon siruvalmistajia kiirehtimässä tähän ešeloniin, ja tulevia ylä- ja alamäkiä odotetaan edelleen.