Koti > Uutiset > ASML sai tilauksia 23 EUV-järjestelmästä kolmannella vuosineljänneksellä

ASML sai tilauksia 23 EUV-järjestelmästä kolmannella vuosineljänneksellä

ASML 16 julkaisi 2019. vuoden kolmannen vuosineljänneksen. Talousraportin mukaan ASML: n liikevaihto vuoden 2019 kolmannella vuosineljänneksellä oli 3 miljardia euroa, nettotuotot olivat 627 miljoonaa euroa ja bruttokateprosentti 43,7%.

Liikevaihdon arvioidaan laskevan vuoden 2019 viimeisellä neljänneksellä noin 3,9 miljardiin euroon, mikä on 30% enemmän kuin kolmannella neljänneksellä, ja bruttokateprosentti on noin 48–49%.

ASML: n toimitusjohtaja Peter Wennink kertoi, että ASML: n myynti ja bruttokateprosentti vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä olivat taloudellisten tulosten mukaisia. Ja koska päätelaiteteknologia ja sovellukset, kuten 5G ja tekoäly, vaativat edistyneitä prosessisiruja. Siksi ennen vuoden loppua logiikkapiirien asiakkaiden kysynnän odotetaan jatkuvan vahvana.

EUV: n osalta ASML osoittaa, että asiakkaat ovat edistyneet tasaisesti. Vuoden 2019 kolmannella vuosineljänneksellä sen lisäksi, että seitsemän EUV-järjestelmän lähetystä oli suoritettu loppuun, joista kolme on NXE: 3400C, saatiin tällä kaudella myös tilauksia 23 EUV-järjestelmään. Sen lisäksi, että se oli ennätys korkeimmasta tilauksesta ASML: n yksittäinen kausi, mutta myös On vahvistettu, että sekä logiikan että muistisirun asiakkaat ottavat aktiivisesti käyttöön EUV-järjestelmän massatuotannossa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että ASML: n kokonaistulot vuodelle 2019 pysyvät ennallaan ja vuosi 2019 on edelleen ASML: n kasvuvuosi.

Tulevaisuuden toimintaolosuhteisiin 2019 vuoden viimeisellä neljänneksellä ASML arvioi liikevaihdon olevan 3,9 miljardia euroa ja bruttokatteen 48 - 49%. Tutkimus- ja kehitystoiminnan kustannukset ovat noin 500 miljoonaa euroa ja hallintokulut (myynti-, hallinto- ja yleiskustannukset) noin 135 miljoonaa euroa.