Koti > Uutiset > Bloomberg: Apple saattaa julkaista Macin ARM-version vuonna 2020

Bloomberg: Apple saattaa julkaista Macin ARM-version vuonna 2020

On ollut huhuja, että Apple kehittää Arm-arkkitehtuuriprosessoria Macille ja Macbook Prolle. On yleisesti odotettavissa, että Apple muuntaa Intel-sarjakäyttöiset Intel-prosessorinsa Arm-pohjaisiksi mukautetuiksi siruiksi lähivuosina.

Bloomberg kertoi vastauksena tuoreessa raportissaan, että Applen odotetaan tuovan ensimmäisen ARM-pohjaisen Mac-tuotteensa vuonna 2020. Tämän sirun perusteella Mac pystyy tarjoamaan "suuremman hyötysuhteen ja pienemmän akunkulutuksen".

On huhuja, että tämä tuotesarja saatetaan markkinoille tässä kuussa lanseeratun 16-tuumaisen MacBookin kanssa.

Bloombergin ennuste ei ole kohdistamaton. Raporttien mukaan Intel sanoi myös, että Applen Mac-tuotteet alkavat siirtyä Arm-siruun ensi vuonna.

Vaikka tämä muutos ei ole hyvä uutinen Intelille, se voi antaa Applelle mahdollisuuden välttää Intel-prosessorien puute ja nopeuttaa tuotteiden saattamista markkinoille.

Lisäksi Bloomberg kertoi, että Arm-sirulle perustuvan ARM-sirun lisäksi Apple voi myös tuoda AR-tuotteita markkinoille vuonna 2020.

On ollut huhuja, että tämä tuote ilmestyi äskettäin iOS 13 -betaan, sen sisäänrakennettu 5nm-prosessori käsittelee sitä luottamatta iPhoneen. Lisäksi on todettu, että Apple tuo vuonna 2020 markkinoille uuden Apple Watchin, jolla on nukkumisen seuranta.