Koti > Uutiset > Epäilyjen vuoksi SOI on IoT-aikakauden valtavirta.

Epäilyjen vuoksi SOI on IoT-aikakauden valtavirta.

Alkaen IBM: n ensimmäisestä SOI-tekniikan käytöstä huippuluokan 0,25 μm: n prosessorissa, SOI: n tuotteet ovat yli 30 vuoden ajan kattaneet tuotteita, kuten palvelimia, tulostimia, pelilaitteita, verkko- ja tallennuslaitteita, kankaista ja autoelektroniikkaa. . SOI-tekniikan edut täyttävät näiden sovellusten erityiset vaatimukset laitteen nopeudelle, toiminnallisuudelle ja alhaiselle virrankulutukselle.

Kotimarkkinoilla myös SOI on saanut enemmän huomiota. Äskettäin pidetyssä seitsemännessä Shanghai FD-SOI -foorumissa tapahtumaan osallistui yli 400 teknistä asiantuntijaa substraatin, kiekkojen valmistuksen, EDA: n, IP: n, IC-suunnittelun ja järjestelmäsuunnittelun aloilta. Äskettäin Soitec ja SOI Alliance, SOI-alan johtavat substraattien valmistajat, pitivät konferenssin Pekingissä esitelläkseen SOI-tekniikan kehitystä ja SOI-allianssin suunnittelustrategiaa.

Enemmän kuin piimateriaalia

Soitecilla, joka on maailman suurin optimoitujen substraattien valmistaja, on yhteensä kuusi tuotantolaitosta ja tuotantotukikohta Ranskassa, Singaporessa, Belgiassa ja Kiinassa. Sillä on kaksi ydinteknologiaa: SmartCut ja SmartStacking.

Soitecin ydinteknologia on materiaalien suhteen. Yrityksen globaalin strategian varatoimitusjohtaja Thomas Piliszczuk uskoo, että Soitecin päätavoite on yhdistää eri materiaalit vastaamaan loppukäyttäjien erilaisia ​​vaatimuksia materiaalien ominaisuuksista. Joten lippulaivojen RF-SOI ja FD-SOI lisäksi yritys kehittää uusia tuotteita, jotka perustuvat kolmannen sukupolven puolijohdemateriaaleihin, mukaan lukien GaN ja SiC.

"GaN on kehittynyt vuosikymmenien ajan. Soitec uskoo voivansa osallistua tämän tekniikan kehittämiseen." Thomas suhtautuu GaN-tekniikkaan hyvin optimistisesti. "Emme kuitenkaan kehitä tyhjästä, olemme ostaneet GaN-tekniikan kehittämiseen erikoistuneen yrityksen. Yhtiö EpiGaN. Tällä yrityksellä on jo suhteellisen kypsä tuote."

GaN-tuotteet laajentavat Soitecin tuotelinjaa tuottamaan arvoa 5G- ja sähkösovelluksissa. 5G-sovelluksissa GaN-tuotteita käytetään tukiasemilla; tehosovelluksissa GaN-tuotteet ilmestyvät autojen sähköjärjestelmiin.

Piikarbidioksidituotteita käytetään myös sähköajoneuvojen sähköjärjestelmissä, joita käytetään suurina määrin ajoneuvojen inverttereissä. ”Kehitämme SiC-tuotteita, ts. Käyttämällä SmartCut- ja SmartStacking-tekniikkaamme tämän uuden materiaalin käsittelemiseen.” Thomas paljasti, “Soitec käyttää hyvää SmartCut-tekniikkaa uuden tyyppisen piikarbidikiekon valmistukseen. Ensi vuoden alussa julkaistaan ​​joitain uusia tuotteita, jotka voivat horjuttaa tätä alaa. "

"Lisäksi meillä on kolmas kasvipylväs indiumgalliumnitridille piissä MicroLED-näytössä", Thomas sanoi luottavaisesti.

Laajentamalla tuotevalikoimaansa Soitec laajentaa aktiivisesti myös tuotantokapasiteettiaan lähinnä POI-tuotteille, joita käytetään seuraavan sukupolven RF-suodattimissa. "Tuotantokapasiteetin laajentamisen logiikka on, että melkein kaikki radiotaajuussuodattimien ja moduulien valmistajat harkitsevat POI-alustojen käyttöä suunnittelussa." Thomasin mukaan yrityksen POI-tuotantolinjan Ranskassa odotetaan kasvavan 400 000 kappaleeseen vuodessa. Samanaikaisesti se on tällä hetkellä vain 6 tuuman substraatti, ja se tuottaa tulevaisuudessa 8 tuuman ja 12 tuuman substraatteja.

"Muiden kuin SOI-, GaN- ja POI-alueiden alueella kehitymme erittäin nopeasti, koska 5G: llä on yhä enemmän kysyntää molemmille", Thomas lisäsi. "SOI: sta tulee siitä 5G-aikakausi. Mainstream, olemme erittäin varmoja."

Auta kiinalaisia ​​yrityksiä tulemaan fiksuihin seuratajiin

Soitec on SOI-allianssin ydinjäsen. Allianssi perustettiin vuonna 2007 yhdistämään ala ja edistämään SOI-teollisuuden kehitystä.

SOI Industry Alliancen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Dr. Carlos osallistui äskettäin seitsemänteen Shanghai FD-SOI -foorumiin. Hän oli erittäin tyytyväinen näkemään muutokset koko ekologisessa ympäristössä: "Kun ensimmäinen foorumi pidettiin, osallistujat täytettiin valokuvalla, ja tällä kertaa siihen osallistui yli 400 ihmistä, ja kutsujärjestelmä otettiin käyttöön."

Koko teollisuusökologian kehitys johtuu infrastruktuurin valmistumisesta. Dr. Carlos selitti huolellisesti: "SOI-sirujen tuottamiseksi tarvitset kiekkoja, tarvitset valimon, tarvitset EDA: n, tarvitset alustan, tarvitset suunnittelun, IP: n, tarvitset substraattitehtaan ominaisuudet, sinun on suunniteltava yritys ottaa kaiken. Nämä kaikki ovat perusosia. "

”Vuonna 2014 keskustelun painopiste oli siitä, rakennettiinko toimitusketju. Vuonna 2015 keskitytään siihen, löytyykö valimo. Myöhemmin ihmiset ovat huolissaan siitä, saako he IP- ja suunnittelukirjastoja. EDA: lle ja alustalle ei ole mahdollista saada tukea. Mutta nyt teollisuuden painopiste on siirtynyt vähitellen toimitusketjusta itse tuotteeseen. ”Tohtori Carlos huomautti teollisuuden muutoksesta.

Koko SOI: n kehitys on ollut monenlaista kukintaa. Samsung kehittää massatuotantoa 18FDS: ssä. Ydin tekee nyt 22FDX: tä, ja tulevaisuuden suunnitelmissa on toteuttaa 12FDX-massatuotanto. ST kehittää 28FD-SOI-tekniikkaa, kun taas Renesasilla on oma SOTB-tekniikka. Nämä ovat ainutlaatuisia arvoja, joita SOI-tekniikka tuo.

Prosessin edetessä kohtaako SOI-tekniikka kuitenkin pullonkaulan, johon tavalliset CMOS-prosessit kohtaavat? Esimerkiksi tuotantokustannukset ovat korkeat ja osallistuvien yritysten on yhä vähemmän. Tohtori Carlos antoi erilaisen näkemyksen: "SOI-tekniikan painopiste on kuinka yhdistää sekaviestin-, RF- ja laskentateho. Kun Internet-tekniikka jatkaa laajentumistaan, kentästä tulee yhä suurempi. Tärkeintä on, onko meillä kyky Tulevaisuudessa tulee olemaan useita 200 mm: n levyjä, 300 mm: llä on omat markkinansa ja olemassa on erilaisia ​​nanoteknologian solmuja, jotta ne voisivat sopeutua eri markkinoihin. Vetovoima ei ole ominaisuuskoko, kuten FinFET. ole sama. Infrastruktuurin rakentaminen ja tekniikan optimointi tällä perusteella on keskittymisemme. "

Lisäksi hän sanoi: "Internet on suuria miljardeja arvoisia markkinoita. Siinä on monia osioita ja monia markkineluokkia, mikä johtaa myös Internet-markkinoihin, joissa ei ole yritystä, vaan paljon yrityksiä omiin tarpeisiinsa. IoT kentällä, eri yritykset tarvitsevat erilaisia ​​kiekkovalimoita, ja eri tehtailla on omat markkinatarpeensa. "

Dr. Carlos suhtautuu erittäin optimistisesti Kiinan markkinoihin. Hän uskoo, että kiinalaiset yritykset voivat hyötyä ensimmäisen sovellusaallon kehitystuloksista ja viedä sovelluksen uudelle tasolle. Tätä kutsutaan "smartfollowers". Edeltäjien perusteella "smartfollowers" ovat järkevämpiä ja kypsempiä.

Hän sanoi, että allianssi edistää aktiivisesti Kiinan teollisuuden kehitystä: "Uskon, että allianssilla ja foorumilla on yhdistävä rooli Kiinassa ja että se pystyy toteuttamaan kansainvälisen yhteisön ja kiinalaisen yhteisön välisen yhteydenpidon. Jos Kiinassa on vapautta. Teollisuuden kehityksen suhteen toivomme, että pyrimme täyttämään avoimet työpaikat ja edistämään koko Kiinan ekologisen ympäristön kehitystä parempaan ja korkeampaan suuntaan. "

Itse asiassa Kiinassa on yhä enemmän SOI-faneja, jotka näkyvät tämän SOI-foorumin osallistujina. IoT-aikakaudella SOI-tekniikka antoi kiinalaisille IC-yrityksille enemmän valinnanvaraa. 5G: n ja autoelektroniikan kehitystyön myötä SOI-tekniikka todennäköisesti aloittaa huipentumisen Kiinassa.