Koti > Uutiset > CEA-LetiCEO: SOI: sta tulee tärkeä reuna AI: n promoottori

CEA-LetiCEO: SOI: sta tulee tärkeä reuna AI: n promoottori

Kutistumisprosessin takia eristyskerroksen paksuus on ohuempi ja ohuempi, ja hilan vuotovirrasta tulee yksi vaikeimmista ongelmista, johon IC-suunnittelutiimi kohtaa. Vastauksena tähän ongelmaan siirtyminen eristävän kerroksen SOI-materiaaleihin on tehokas ratkaisu, mutta yksi tämän kehityspolkua tukevista päävalimoista, GlobalFoundries, on ilmoittanut lopettavansa edistyneiden prosessien kehittämisen. Joten SOI-leirin on tehtävä enemmän työtä ekosysteemin kehityksen edistämiseksi. Ranskan tutkimuslaitos CEA-Leti on SOI-materiaalien keksijänä hyvin tietoinen SOI-ekosysteemin järkevän kehityksen edistämisen tärkeydestä, ja reuna-AI: n kehityssuuntaus luo enemmän tilaa SOI-tekniikalle.

CEA-Letin toimitusjohtaja Emmanuel Sabonnadiere kertoi, että SOI-tekniikalla on erilaisia ​​johdannaisia, logiikan ja analogisten piirien FD-SOI: stä RF-SOI: iin RF-komponentteihin ja Power-puolijohdesovelluksiin. -SOI, SOI -materiaaleja käytetään monenlaisissa sovelluksissa ja niitä käyttävät puolijohdeyritykset, kuten STMicroelectronics (ST), NXP, Nisse ja Samsung.

Vaikka Gexin on hiljattain ilmoittanut edistyneen prosessitekniikan kehityksen lopettamisesta, CEA-Leti ja monet SOI-ekosysteemin kumppanit edistävät edelleen SOI-prosessien miniatyrisointia muiden uusien tekniikoiden, kuten upotetun haihtumattoman muistin, 3D: n ohella. Integroitu uusien suunnittelutyökalujen kanssa pitääksesi SOI: n eteenpäin.

Itse asiassa reuna-AI-sirut soveltuvat hyvin tuotantoon, jossa käytetään SOI-prosesseja, koska reuna-AI-siruilla on korkeat teho / suorituskyky-vaatimukset ja niihin sisältyy usein algoritmien ja anturien integrointi, jotka kaikki liittyvät SOI-ominaisuuksiin ja -etuihin. Vain rivissä. Lisäksi verrattuna FinFET: ään FD-SOI: llä on tärkeä ominaisuus, joka voi dynaamisesti säätää logiikkapiirien toimintapistettä. Toisin kuin FinFET, on välttämätöntä tehdä kompromisseja korkean suorituskyvyn ja alhaisen virrankulutuksen välillä suunnitteluvaiheessa. Tämä voi myös tuoda suuria etuja analogisen piirin suunnittelun yksinkertaistamiseen.

Puolijohdeteollisuus on kuitenkin viime kädessä teollisuus, joka tarvitsee mittakaavaetuja sen tukemiseksi. Ilman vankkaa ekosysteemiä, vaikka tekniset ominaisuudet ovatkin parempia, on edelleen vaikeaa saavuttaa lisäkaupallista menestystä. Siksi tulevaisuudessa CEA-Leti tuo markkinoille enemmän tukitekniikoita kumppaneiden kanssa tehdäkseen SOI-prosessin soveltamisesta suositumman.