Koti > Uutiset > ASIC vastasi SMIC-tilauksen EUV-laitteiden toimittamiseen

ASIC vastasi SMIC-tilauksen EUV-laitteiden toimittamiseen

Nikkei Asian Review raportoi kuudentena (Pekingin aikaa), että ASML viivästytti SMIC: n EUV-litografiakoneen toimitusta, mutta sen erityisiä syitä ei tunneta.

Viime toukokuussa SMIC tilasi 120 miljoonan dollarin EUV-litografiakoneen ASML: ltä. Kolme lähde ilmoitti Nikkeille, että SMIC: n tilaamien laitteiden on tarkoitus toimittaa tämän vuoden loppuun mennessä ja ne asennetaan vuoden 2020 puoliväliin mennessä, mutta tavarat "odottavat tällä hetkellä seurantatiedotetta".

Reuters kertoi 6. (iltapäivällä) illalla, että ASML vastasi sanomalla, että yrityksen lupa viedä yksi edistyneimmistä laitteistaan ​​kiinalaiselle asiakkaalle on vanhentunut ja odottaa Alankomaiden hallituksen hyväksyntää uutta lisenssiä varten. .

ASML: n tiedottaja Monique Mols selitti edelleen, että tämän laitteen hinta on noin 100 miljoonaa euroa. "ASML noudattaa vain lakia. Laissa todetaan selvästi, että EUV-laitteita voidaan kuljettaa vain, jos sillä on vientilisenssi."

Sitoutunut monta kertaa

Kiinan puolijohdeteollisuuden kehityksen kiihtyessä ASML: n liiketoiminta Kiinassa on kasvanut huomattavasti. ASML 2018: n ensimmäisen ja toisen vuosineljänneksen myyntitietojen mukaan mantereen myynti oli noin 20%, mikä vastaa Yhdysvaltojen markkinoita ja ylitti Taiwanin markkinat. Kiinan markkinoiden määrätietoisuuden syventämiseksi ASML korvasi Korean alueen entisen johtajan Kiinan uusimmalla presidentti Shen Bolla.

Viime vuosina, vaikka markkinoita on huhuttu ASML: stä, ASML on kiistänyt sen yksitellen ja toistanut jatkuvasti Kiinan markkinoiden merkityksen. Viime vuoden elokuussa oli huhuja, että Yhdysvaltain hallitus kielsi ASML: n ja että se ei voinut rekrytoida kiinalaisia ​​työntekijöitä. Myöhemmin ASML vastasi: "Tämä on väärä huhu. Kun ASML rekrytoi ihmisiä, kansallisuudelle ei yleensä ole rajoituksia. Tervetuloa insinöörejä ympäri maailmaa."

Lisäksi ihmiset ovat huolissaan siitä, että Wassenaar-sopimus ei salli ASML: n ostaa uusimpia laitteita Kiinasta. Tältä osin Shen Bo on sanonut, että tämä on ASML: n väärinkäsitys, ASML-litografialaitteita on aina myyty mantereella. Hän lupasi myös, että edistyneimmät laitteet näkyvät myös mantereen markkinoilla.

Tämän vuoden kesäkuussa Wuxin 12-tuumainen Huahong Semiconductor - tuotantolinja, toinen kiinalainen valimovalimo, muutti menestyksekkäästi myös kolmeen ASML-litografialaitteeseen. ASML Globalin varatoimitusjohtaja Bert Savonije kertoi ASML: lle olevan erittäin kunnia osallistua Kiinan puolijohdeteollisuuden kehittämiseen ja osallistua siihen, ja toivon voivansa jatkaa osallistumistaan ​​tulevaisuudessa.

Ei ole epäilystäkään siitä, että ASML suhtautuu optimistisesti Kiinan kasvaviin puolijohdemarkkinoihin ja jatkaa liiketoiminnan laajentamista Kiinassa tulevaisuudessa. Uskon, että ASML suhtautuu varovaisesti tämän EUV-laitteen toimittamiseen SMIC: lta.

Mikä on muiden Yhdysvaltain laitevalmistajien asenne?

Litografia on vain yksi osa puolijohteiden valmistusprosessia, ja etsaus-, hionta-, puhdistus- ja muissa prosesseissa tarvitaan paljon puolijohdelaitteita.

Hollannin ASML: n lisäksi Yhdysvaltain sovellusmateriaalit, Lam Research ja KLA toimittavat laitteita globaalille puolijohdeteollisuudelle.

Sovellettujen materiaalien talousjohtaja Daniel Durn on todennut, että yhtiö aikoo varmistaa, että Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppajännitteisiin liittyvien tariffien nettovaikutukset minimoidaan. Toisella vuosineljänneksellä Manner-Kiinan markkinoiden osuus oli edelleen 28% yhtiön liikevaihdosta, mikä on korkein maailmassa.

KLA: n varatoimitusjohtaja ja markkinointijohtaja Oreste Donzella huomautti myös Ji Wei.com -haastattelussa, että Kiina on nopeimmin kasvava puolijohteiden alue. KLA 2018: n toisella neljänneksellä Kiinan liikevaihto oli 32%, toiseksi vain Etelä-Korea (34%). Tulevaisuudessa KLA tarjoaa kattavia ja monipuolisia teknologia- ja lokalisointipalveluita Kiinan puolijohdeteollisuuden kehityksen edistämiseksi.

Osallistuessaan Kiinan ensimmäiseen China Expo -tapahtumaan Lam Research painotti, että Kiinan markkinoiden koko määrittelee täällä olevat mahdollisuudet, että hänellä on vahva luottamus Kiinan markkinoihin ja että hän on erittäin onnellinen osallistumalla Kiinan puolijohdeteollisuuden kehittämiseen.

Tämän vuoden huhtikuussa, vaikka Sanan Optoelectronics sisällytettiin ”Unverified List (UVL)” -luetteloon Yhdysvaltain hallituksella, hakemusmateriaalit keskeyttivät väliaikaisesti kahden osapuolen väliset liikesuhteet. Kuitenkin tehokkaan viestinnän jälkeen se käynnistettiin pian uudelleen. Toimitus ja yhteistyö.

Näiden kolmen yhdysvaltalaisen puolijohdelaitevalmistajan asenteesta riittää, että huomataan, että jopa alkuperäiskansojen alkuperäiset valmistajat kiinnittävät enemmän huomiota Kiinan puolijohdemarkkinoihin. Vaikka hallituksen määräyksistä johtuu pieni jakso, se on erittäin aktiivinen kommunikoimaan ja ratkaisemaan.

Hollantilainen tehdas noudattaa?

Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppasota on helppo viivästyttää ASML: n toimittamista ja syyttää myös Yhdysvaltojen väliintuloa. Joten edes Yhdysvaltain laitetehdas ei ole tehnyt mitään, ASML: ää hollantilaisena valmistajana noudatetaan Yhdysvalloissa?

Market Intelligence & Consulting Institute -yksikön vanhempi tekninen analyytikko Chris Hung sanoi: "Kaikki siruun liittyvät yritykset, olivatpa ne amerikkalaisia ​​vai eivät, ovat erittäin varovaisia ​​kuljettaessaan tuotteita Kiinaan. Loppujen lopuksi monet teollis- ja tekijänoikeudet, materiaalit ja perustieteet ovat edelleen määräysvallassa. Yhdysvallat ".

Kun otettiin esimerkiksi toinen kiinalainen yritys Huawei, sen jälkeen kun yritys oli sisällytetty ”yhteisöluetteloon”, brittiläinen sirujen toimittajaryhmä ilmoitti välittömästi yhteistyön keskeyttämisestä Huawein kanssa, koska tekniikan käsivarren osa on kotoisin Yhdysvalloista. . Saatuaan laillisen tarkastelun arm kuitenkin jatkoi liiketoimintaansa Huawein kanssa.

Asevarusteen lisäksi suurin osa Huawein yhdysvaltalaisista toimittajista palaa nyt Huawein toimituksiin noudattamalla tarkastelua.

Siksi näin on myös silloin, kun ASML lykkää SMIC: n EUV-laitteiden toimitusta. Lähteiden mukaan viidesosa ASML-valmistuskoneiden tarvitsemista varaosista valmistetaan tehtaassa Connecticutissa, Yhdysvalloissa. Vaikka ASML pakotettaisiin suorittamaan ”vaatimustenmukaisuuden tarkistus”, toimitus jatkuu, kun ehdot täyttyvät. SMIC reagoi myös tapaukseen ja kertoi, että projekti on edelleen "kirjallisessa työvaiheessa". Tällä hetkellä yhtiön edistynyt prosessitutkimus ja -kehitys etenevät sujuvasti, yhteys tuotekehityksen ja tuotannon välillä on normaali ja asiakkaat ja laitteet tuodaan normaaliin toimintaan.

On syytä mainita, että joukko Huawein yhdysvaltalaisia ​​toimittajia palaa vähitellen toimituksiin, ja Kiinan ja Yhdysvaltojen suhteet ovat osoittaneet merkkejä helpotemisesta. Äskettäin Yhdysvaltain kauppaministeri Wilber Ross sanoi jopa, että Kiinan ja Yhdysvaltojen odotetaan päästävän kauppasopimukseen pian Iowassa, Alaskassa, Havaijilla tai Kiinassa.

Tämä saattaa olla hyvä uutinen ASML: n ja SMIC: n väliselle kaupalle. Vaikka Alankomaiden hallitus on huolissaan Yhdysvaltojen houkuttelemisesta, jos Yhdysvaltojen oma suhtautuminen Kiinaan alkaa kohentua, Alankomaiden hallitus ei varmasti tee enemmän hälinää.