Koti > Uutiset > Taistellen useita vuosia, Qualcomm avasi etäisyyden MediaTek 5G: llä?

Taistellen useita vuosia, Qualcomm avasi etäisyyden MediaTek 5G: llä?

Qualcomm ilmoitti 24. päivänä perustavansa 5G-ekosysteemin riskipääomarahaston, jonka kokonaismäärä on 200 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria (sama yksikkö), ja painotti, että arvioidaan, että 5G voi tuoda markkinoille mahdollisuuksia jopa 13,2 biljoonaa yuania vuonna 2035 , investointien avulla, jolla pyritään kiihdyttämään Uudet yritykset kehittävät älypuhelimien lisäksi 5G-sovelluksia auttaakseen 5G: n omaksumista.

5G-aikakautta johtivat älypuhelinsovellukset, ja se kiihtyi ihmisten silmissä Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppasojen kiihottaessa. Taiwanin teollisuustekniikan tutkimuslaitos ja tutkimuslaitos Jibang Technology ovat kuitenkin äskettäin huomauttaneet älypuhelinten markkinoiden kypsyydestä, esineiden Internetistä ja esineiden Internetistä. Se on sovelluskenttä, jolla on vahva kasvuvauhti tulevaisuudessa.

5G-matkapuhelinpiirien kilpailussa merkittävin taistelu Qualcommin ja MediaTekin välillä on, että kun markkinat siirtyvät vähitellen matkapuhelimiin, minne näiden kahden tehtaan pitäisi mennä?

Mikä suurten investointien takana on alan aseman vakiinnuttaminen?

Tuoban teollisuustutkimuslaitoksen vanhempi analyytikko Yao Jiayang uskoo, että Qualcomm ei vain pyrkii etsimään tulevaisuutta, vaan myös hidastaa kilpailuaan matkapuhelinpuolella, investoimalla muihin sovelluksiin ja vahvistamaan johtoasemaansa 5G: ssä. .

Markkinat uskovat äskettäin, että MediaTek on lähentynyt Qualcommin tekniikkaa, mutta Qualcommin 5G-siru on millimetriaaltoalueella. Teknologia on muita valmistajia edellä puoli vuotta enemmän kuin yksi vuosi. RF360: n hankinnan myötä myös muiden 5G-tuotteiden tulevaisuuden hallinta tulee olemaan parannusta, mikä johtaa tehtaan tilaa aina.

Ainoastaan ​​Qualcomm on tarpeen vahvistaa omaa teollisuuttaan ja markkina-asemaansa. Yao Jiayang huomautti, että 5G: n takana olevat valtavat liiketoimintamahdollisuudet ovat ennustettavissa. Lisäksi ottaen huomioon, että Kiina ja Yhdysvallat käyttävät 5G: tä yhtenä kaupallisen sodan aseista, se investoi voimakkaasti erilaisiin yrityksiin. Ole ensimmäinen, joka perustaa oman 5G-ekosysteemisi, ja tulevaisuudessa on mahdollisuuksia estää muita 5G-siruyrityksiä laajentamasta markkinoitaan.

Qualcomm haluaa tarttua valtavaan liiketoimintamahdollisuuteen ja kohdata ensin kustannuskysymykset

Mikä on 5G-markkinat, joita Qualcomm laskee parhaillaan? Yao Jiayang uskoo, että se on esineiden Internet ja esineiden Internet. Hän huomautti, että Qualcomm on jatkanut ultraluotettavuuden ja pienen viiveen (URL) erittelyjen kehittämistä ajoneuvojen Internetissä. Tällä hetkellä se jatkaa yhteistyötä kansainvälisten tietoliikennelaitteiden myyjien, kuten Nokian, kanssa ja edistyminen on tosiasiallisesti edelläkävijöiden edessä.

Asioiden Internetissä Qualcomm tarkastelee kuitenkin kapeakaistaista esineiden Internetiä (NB-IoT), ja täällä on enemmän haasteita. Hän mainitsi, että NB-IoT on erittäin tärkeä osa 5G-asettelua. Globaalisti, kuten HiSilicon, Intel, MediaTek ja Ziguang Zhanru, ne myös kehittävät NB-IoT: ta. Hintakilpailu on tulevaisuudessa ehdottomasti tärkeä osa markkinoita. Siksi Qualcommin suurin kysymys on, voivatko NB-IoT-sirut ansaita rahaa?

Yao Jiayang analysoi edelleen, että koska Qualcommin liiketoimintamalli on sidottu rojalteihin, yksi siru myy 50–60 dollaria, mutta esineiden Internet-tuotteet vaativat suurta määrää, yksinkertaisia ​​ja kevyitä ja hinta on lähellä ihmisiä; esimerkiksi valmistajat haluavat massatuotannon älykellosta. Hinta voidaan joutua säätämään 300 dollarista. Qualcommin siruhinta on liian korkea. Tämä on aihe, jota Qualcommin tulisi harkita.

Qualcomm MediaTekin 5G-strategia taistelee monien vuosien ajan yhä pidemmälle

Qualcomm näyttää tällä hetkellä tuntevan suuntauksen tulevaisuuden sovellusten siirtymisestä matkapuhelimista muille alueille ja aikoo paneutua voimakkaasti. Kun tarkastellaan MediaTekiä, joka on ollut matkaviestinnässä monien vuosien ajan, näyttää siltä, ​​että se on päättänyt ruiskuttaa 5G-matkapuhelinjärjestelmän yhden sirun (SoC). Asioiden ja ajoneuvojen Internetin sijoittelu ei ole yhtä ilmeinen.

MediaTekin nykyiset resurssit eivät riitä. Yao Jiayang sanoi, että lyhytaikaisen MediaTekin ei pitäisi pystyä kilpailemaan Qualcommin kanssa näistä markkinoista matkapuhelimen ulkopuolella. MediaTekillä ja Qualcommilla on tietty ero tulotasolla. Siksi MediaTekin on 5G: n kohdalla, joka on suhteellisen kallis sijoitus hopeamalleihin, ensin tehdä välittömästi kierrätettäviä tuotteita, kuten matkapuhelimia.

Mitä tulee MediaTekin tulevaisuuteen päästä 5G-markkinoille matkapuhelimen ulkopuolella, Yao Jiayang sanoi, että todennäköisimmin optimoidaan kustannusrakenne ja tarjotaan ruokaa ja kilpailukykyisiä tuotteita keskitason ja halvemman markkinoille. Tämä on MediaTek. 5G: n esineiden Internetissä 5G: n autoverkko on todennäköisin tapa liikkua.