Koti > Uutiset > Japanin LCD-leiri kutistuu, kuinka selviytyä Kiinan ja Etelä-Korean nousun alla

Japanin LCD-leiri kutistuu, kuinka selviytyä Kiinan ja Etelä-Korean nousun alla

Uutistoimiston mukaan kiinalaisten ja korealaisten valmistajien nousun myötä japanilaisten puolijohdevalmistajien selviytyminen on entistä vakavampi ja kilpailu kiristynyt.

Äskettäin Matsushita ilmoitti lopettavansa LCD-paneelien tuotantoliiketoimintansa virallisesti vuonna 2021. Jo 16 vuotta sitten Panasonic on kovan kilpailun vuoksi lopettanut televisioiden LCD-näyttöliiketoiminnan ja kääntynyt auto- ja teollisuussektorin puoleen, mutta kilpailukykyisessä tilanteessa on vaikea saavuttaa kannattavuutta.

IHS Markit -kyselyn tulosten mukaan pienten ja keskisuurten nestekidenäyttöjen alalla Japanin JDI ja Sharp sijoittuivat maailman ensimmäiseen ja viidenteen (vastaavasti 17,6% ja 9,3%).

JDI: llä on kuitenkin tällä hetkellä vakavia velkaongelmia. Yhtiö on parhaillaan hallinnassa uudelleenjärjestelyissä; Sharpin näyttöliiketoiminta on kannattavaa puolivuotiskauden tulosraportissa, mutta tulevaisuudessa on vielä paljon epävarmuustekijöitä.

Panasonicin vetäytymisen vuoksi Japanin LCD-paneelimarkkinoiden suurimpia toimittajia ovat vain JDI, Sharp, Kyocera ja Mitsubishi Electric. Riippumatta siitä, onko mahdollista osallistua kovaan kilpailutilanteeseen, ainutlaatuisten myyntipisteiden muodostuminen ratkaisee näiden yritysten säilymisen.