Koti > Uutiset > NB-IoT on ensisijainen valinta LPWAN-sovelluksiin 5G-aikakaudella

NB-IoT on ensisijainen valinta LPWAN-sovelluksiin 5G-aikakaudella

NB-IoT aloitti "kiihdytyksen".

Sen jälkeen, kun NB-IoT otettiin ensimmäisen kerran käyttöön vuonna 2015, NB-IoT on kokenut vuoden 2016 vakiojäädytyksen, vuoden 2017 ratkaisu on valmis, ja vuoden 2018 ekologinen kypsyys on useita vaiheita. Huawein langattoman tuotelinjan varapuheenjohtaja Cao Ming kertoi, että NB-IoT on menestynyt kaupallisessa mittakaavassa vuonna 2019 NB-IoT: n "100 miljoonan" purjehdus ekologista huippukokousta. Maailmassa on 89 NB-IoT-kaupallista verkkoa. Yli 180 mallilla ja lähes 70 miljoonalla yritysyhteydellä NB-IoT: sta on tullut maailman paras, yleisin ja suositeltavin LPWA-tekniikka.

Cao Ming mainitsi, että NB-IoT-teollisuuden kehittämisessä Huawei on uskollinen NB-IoT-teollisuuden edistäjä ja jatkaa NB-IoT-teollisuuden kehitystä ratkaisujen ja teollisuusökologian suhteen. Ratkaisujen suhteen Huawei on alan johtava NB-IoT-päätelaitteiden tarjoaja siruista ja verkkolaitteista IoT-pilvialustaan.

Cao Ming esitteli, että kolme vuotta sitten Huawei esitteli NB-IoT-sirun, Boudica 120, joka nopeutti huomattavasti NB-IoT: n kaupallista prosessia. Vuonna 2018 Huawei kehitti Boudica 150 -sirun, tuki R14-protokollaa, tukee useita taajuuskaistoja ja suorituskyky lähestyi. GPRS laajentaa tehokkaasti NB-IoT: n sovellusaluetta. Vuoteen 2020 mennessä Huawei tuo markkinoille Boudica 200 -sirun, joka tukee 3GPP R14 / R15-protokollaa ja jolla on parempi integrointi, turvallisuus ja avoimuus. Virrankulutusta voidaan tyypillisissä tilanteissa vähentää yli 40%. Boudica 200 -sovellus parantaa edelleen NB-IoT-päätelaitteiden yhteysominaisuuksia.

Huawei pyrkii jatkuvasti myös verkostossa, alustalla ja ekologisella tasolla.

Verkkotasolla Huawei seuraa protokollan kehitystä ja parantaa jatkuvasti suorituskykyä päästä toiseen. R14 nousevan siirtosuunnan nopeus on saavuttanut 150 kbps. Verrattuna GPRS IoT -tekniikkaan, R15 / R16-viive ja virrankulutus vähenevät edelleen, ja peittoetäisyys voi olla 120 KM. Siihen mennessä NB-IoT-ominaisuuden soveltamisala on laajempi.

Pilvialustalla, joka perustuu OceanConnect IoT -pilvialustaan, Huawei voi tarjota täyspinoisia pilkkopalveluita älykkäisiin kaupunkeihin, autoverkkoihin, älykampukseen ja muihin teollisuudenaloihin. Sillä on miljarditason yhteys ja miljoonan tason samanaikainen kyky. Sopeutus sisältää NB-IoT: n. Usean verkon, moniprotokollien ja useiden toimialojen rajapinnat, mukaan lukien 5G, ovat jo yhdistäneet yli 50 teollisuuden ja yli 3000 kumppanin teollisuusökologian.

Erityisesti ekologisuuden suhteen Cao Ming mainitsi, että Huawei perusti vuonna 2016 ensin Openlabin, joka tarjoaa palveluita, kuten ratkaisujen suunnittelua, ratkaisujen integrointia ja teknistä sertifiointia Internet-kumppaneille. Tällä hetkellä se on inkuboinut onnistuneesti yli 40 kaupallista sovellusta Openlabista. . Samaan aikaan Huawei on voimakkaasti laajentanut NB-IoT-ekosysteemiä teollisuusliittojen, toimialajärjestöjen ja muiden organisaatioiden kautta edistämään NB-IoT-tekniikan syvällistä soveltamista eri toimialoilla. Tällä hetkellä GSMA: ssa on rekisteröity 2 500 innovatiivista NB-IoT-allianssin jäsentä, joihin kuuluu 1 500 yritystä. NB-IoT on sisällytetty teollisuusjärjestöjen tuella vesi-, kaasu-, katuvalaistuksen, palontorjunta- ja maakatastrofien seurantaa koskeviin teollisuusstandardeihin. Niistä vesi-, kaasu- ja muun teollisuuden yhteyksien määrä on noussut 10 miljoonaan. Seurannassa Huawei lisää NB-IoT GLocal (Global + Local)-ekologisen suunnitelman toteuttamista, kopioi Kiinan NB-IoT: n menestyksekäs kokemus ulkomailta ja laajentaa yhdessä ulkomaisia ​​markkinoita kiinalaisten kotimaisten kumppaneiden kanssa.

Kuten kaikki tiedämme, 5G-kauppa on saapunut. 5G-aikakaudella monen verkon käyttökustannuksista tulee operaattoreiden päätaakka. Toiminnan tehokkuuden parantamiseksi 2G ja 3G vetäytyvät vähitellen verkosta, ja taajuuksien siirtyminen tehokkaampaan 4G: hen on ajan trendi. Aikakauden tavoiteverkko on 4G + 5G. Cao Ming korosti, että yli 20 operaattoria ympäri maailmaa on sulkenut 2G-verkot, ja myös kiinalaiset operaattorit valmistautuvat 2G / 3G-verkon vetäytymiseen. Siksi teollisuus on jo ymmärtänyt tämän tekniikan kehityssuunnan ja käyttänyt NB-IoT-tekniikkaa IoT-päätelaitteiden kehittämiseen. Tänä vuonna uusien yhteyksien määrä Kiinan NB-IoT: ssä on ylittänyt 2G.

Tämän vuoden heinäkuussa sekä Kiinan valtuuskunta että 3GPP lähettivät NB-IoT: n 5G-ehdokasteknologiana ITU: lle (International Telecommunications Union), mikä tarkoittaa, että NB-IoT: stä tulee osa 5G-tekniikkaa. Tällä hetkellä käytössä oleva NB-IoT -päätelaite voi päästä 5G-verkkoon normaalisti sen jälkeen, kun taajuudet on allokoitu 5G NR: lle (uusi ilmarajapinta) tulevaisuudessa. Cao Ming huomautti lopuksi, että R16-sopimuksessa, joka jäädytetään maaliskuussa 2020, ei ehdottomasti määritetä uutta 5G LPWAN -teknologiaa. NB-IoT on ensisijainen valinta LPWAN-sovelluksiin 5G-aikakaudella. Kaikilla elämänaloilla voidaan hyödyntää täysimääräisesti nykyisen NB-IoT: n kypsää ekologiaa, nopeuttaa alan päivitystä ja voittaa mahdollisuus tulevalle 5G: n Internetin kaikelle -kaudelle.