Koti > Uutiset > New York Times: Yhdysvaltain hallitus myöntää Huawein myyntiluvan

New York Times: Yhdysvaltain hallitus myöntää Huawein myyntiluvan

New York Times lainasi anonyymejä lähteitä sanomalla, että Yhdysvaltain hallitus aikoo myöntää lähitulevaisuudessa lisenssejä Huawei-yrityksille myyntiin. Raporttien mukaan Valkoinen talo on allekirjoittanut erityislisenssin joillekin yhdysvaltalaisille yrityksille harjoittaa liiketoimintaa Huawein kanssa.

Vaikka Reuters kertoi, että elokuun lopussa Yhdysvaltain hallitus oli vastaanottanut yli 100 Huawei-tuotteiden lisenssihakemusta, mutta niitä ei hyväksytty.

The New York Timesin viimeisimmässä raportissa todettiin, että Yhdysvaltain presidentti Trump antoi vihreän valon lisenssihakemukselle viime viikolla pidetyssä kokouksessa. Kiinan ja Yhdysvaltojen välisten kauppaneuvottelujen aikana tätä käyttäytymistä voidaan tulkita Yhdysvaltojen hyvän tahdon liikkeeksi.

Yhdysvaltain yritys on odottanut pitkään tuotteiden myyntiä Huaweille koskevan lupahakemuksen jälkeen kesäkuussa Trumpissa pidetystä G20-huippukokouksesta. Trump sanoi myös, että Huawei voidaan sisällyttää Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppasopimukseen, ja tänään tämän nimettömän uutisen voidaan sanoa saavan amerikkalaiset yritykset hengittämään helpotuksen.