Koti > Uutiset > Vain kolme on saavuttanut kasvun! Puolijohteiden valmistajan vuotuinen myyntilista julkaistiin

Vain kolme on saavuttanut kasvun! Puolijohteiden valmistajan vuotuinen myyntilista julkaistiin

IC Insights antoi 18. marraskuuta luettelon maailman 15 parhaasta puolijohdevalmistajasta vuonna 2019, mukaan lukien kuusi yhdysvaltalaista toimittajaa, kolme eurooppalaista toimittajaa ja kaksi Koreassa, Japanissa ja Taiwanissa. 15 yrityksestä vain Sony, TSMC ja MediaTek saavuttivat myynnin kasvun.


Kaikkiaan 15 parhaan puolijohdeyrityksen kokonaismyynnin odotetaan laskevan 15% vuonna 2019 vuonna 2019, mikä on 2 prosenttiyksikköä pienempi kuin maailman puolijohdeteollisuuden kokonaismyynnin lasku 13%. Samsungin, SK Hynixin ja Micronin kolme suurta muistitoimittajaa ovat vähentyneet vähintään 29%. Niistä SK hynix on asettanut suurimman laskun 15 parhaan puolijohdeyrityksen joukossa, ja myynti laski 38% tänä vuonna.

IC Insights odottaa, että kuten vuonna 2018, kaikkien tämän vuoden 15 parhaan yrityksen myynti on vähintään 7 miljardia dollaria. Kuten alla olevasta taulukosta käy ilmi, näissä 15 yrityksessä vain Sony, TSMC ja MediaTek ohittivat kasvuaan vuonna 2019. Sen sijaan muiden yritysten odotetaan näkevän kaksinumeroisen laskun kuuden puolijohteen myynnissä tänä vuonna, mukaan lukien neljä suurta muistitoimittajaa (Samsung, SK Hynix, Micron ja Toshiba / Kioxia) sekä NVIDIA ja Qualcomm.


Sony on nopeimmin kasvava yritys vuonna 2019. Kuvasensorien voimakkaan myynnin vuoksi Sony odotetaan nousevan viime vuonna 15. sijalta 11. sijalle. Mikroverkon edellisen raportin mukaan Sonyn kuva-anturiliiketoiminnan odotetaan nousevan 890 miljardiin jeniin tänä vuonna, josta todennäköisesti tulee Japanin johtava puolijohdeyhtiö.

Intel on säilyttänyt johtavan asemansa puolijohdeyritysten myynnissä vuodesta 1993, mutta yritys menetti johtoasemansa vuoden 2017 toisella neljänneksellä. Muistimarkkinoiden voimakkaan kasvun seurauksena vuonna 2017 Samsungin puolijohdetuotteiden kokonaismyynti on 7% enemmän kuin Intelin. 2018 se on 12% enemmän. Mutta tämän vuoden kokonaismyyntimarkkinoiden myynnin odotetaan laskevan 34%, joten Intelistä odotetaan jälleen tulevan suurin puolijohdetoimittaja, myynti tulee olemaan 26% korkeampi kuin Samsungilla.

15 parhaan listan joukossa on puhdas kiekkovalimo (TSMC) ja neljä fabless-yritystä. Jos TSMC jätetään 15 parhaan joukon ulkopuolelle, Huawei Hisilicon, jonka pääkonttori sijaitsee Manner-Kiinassa, sijoittuu 15. sijalle. Yhtiön tämän vuoden liikevaihdon arvioidaan olevan 7,5 miljardia dollaria, mikä on 24% enemmän kuin vuonna 2018.