Koti > Uutiset > Oracle sijoittaa 40 miljoonaa dollaria siruyritykseen Ampereen

Oracle sijoittaa 40 miljoonaa dollaria siruyritykseen Ampereen

CNBC: n mukaan Oracle paljasti perjantaina, että aiemmin tänä vuonna yritys sijoitti 40 miljoonaa dollaria startupiin, jonka Oracle-hallituksen jäsen Renee James perusti ja hallinnoi.

Ampere Computing -niminen yritys kehittää mikroprosessoreita pilvipalvelimille. James työskenteli Intelissä 28 vuotta ja toimi viimeksi presidenttinä. Vuonna 2016 hän lähti Intelistä ja liittyi Carlyle-konserniin. Hän on ollut Oraclen hallituksen jäsen vuodesta 2015.

Tämän vuoden huhtikuussa Ampere ilmoitti hakemuskierrosta sirujen suunnitteluyritykseltä Arm Holdingsilta ja Carlyle Groupilta. Arm Holdings omistaa tällä hetkellä SoftBank.

Seuraava on Oraclen lausunto:

Huhtikuussa 2019 Oracle injektoi 40 miljoonaa dollaria Ampere Computing LLC: lle tai Amperelle, joka kehittää korkean suorituskyvyn mikroprosessoreita pilvipalveluita ja reunapalvelimia varten. Renee J. James, Oraclen johtaja, Amperen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja. Oracle on nimittänyt johtajan Amperen hallitukseen. Oracle omistaa 20% Amperen osakekannasta.

Oracle kertoi, että tämän sijoituksen lisäksi se maksoi Amperelle noin 419 000 dollaria vuoden 2019 FY: llä laitteistoille kehitys- ja testaustarkoituksiin.

Ampere käyttää Arm-pohjaista prosessoria, joka tarjoaa paremman energiatehokkuuden kuin perinteiset palvelinpiirit. Yhtiö ei lueta asiakkaita verkkosivuillaan. Valtakirjan mukaan James on 55-vuotias. Vuonna 2019 Oracle maksoi hänelle 445 062 dollaria, pääasiassa osakepalkinnoista.

Oraclen edustaja ei vastannut välittömästi kommenttipyyntöön.