Koti > Uutiset > AI: n ja tietokonenäön edelläkävijä ja johtaja! CEVA saavuttaa neljä ensimmäistä kertaa

AI: n ja tietokonenäön edelläkävijä ja johtaja! CEVA saavuttaa neljä ensimmäistä kertaa

CEVA: n teknisen tuen päällikkö Zhang Wei piti 22. marraskuuta Kiinan IC-suunnitteluteollisuuden vuosikokouksessa 2019 puheenvuoron aiheesta “Tuotteesta tuote-AI-tekniikkaan johtaminen kameralaitteiden kehityksen johtamiseksi”.

Zhang Wei kertoi, että CEVA on edelläkävijä AI: n ja tietokoneen näkemyksen alalla sekä johtaja saavuttaen neljä ensimmäistä osuutta. Vuonna 2011 yritys toi markkinoille kuva- ja visuaaliprosessorin, joka varustettiin rikkaalla ohjelmistokirjastolla. Vuonna 2015 se julkaisi tietokonevision DSP CEVA-XM6 ja CDNN-ohjelmistokehyksen; Vuonna 2018 lanseerattiin ensimmäisen sukupolven AI-prosessoriarkkitehtuuri; vuonna 2019 toisen sukupolven AI-prosessoriarkkitehtuuri NeuPro-S.

Nykyään AI-tietokoneenäkösovellukset ovat kaikkialla, mukaan lukien itsenäiset ajoneuvot, älypuhelimet, valvontakamerat, kuluttajakamerat, AR / VR, robotiikka ja teollisuussovellukset.

Zhang Wein mukaan NeuPro-S on yksi hyvistä vaihtoehdoista AI-tietokoneen visioon. NeuPro-S halkaisee, tunnistaa ja luokittelee hermoverkot video- ja kuvienäytöllä reunalaitteilla parantaen merkittävästi järjestelmän tietoisuutta. Verrattuna CEVA: n ensimmäisen sukupolven AI-prosessoreihin, NeuPro-S parantaa suorituskykyä keskimäärin 50%. Kaistanleveys ja virrankulutus vähenevät vastaavasti 40% ja 30%. NeuPro-S-sarja sisältää NPS1000, NPS2000 ja NPS4000, jotka ovat esiasetettuja prosessoreita, joissa on 1000, 2000 ja 4000 8-bittistä MAC-jaksoa jaksoa kohti eri sovellusskenaarioiden tarpeiden täyttämiseksi.

On syytä huomata, että AI-reaaliaikaisen prosessoinnin lisäksi NeuPro-S-arkkitehtuuriin integroitu täysin ohjelmoitava CEVA-XM6-visio DSP pystyy samanaikaisesti käsittelemään kuvia, tietokonenäkymiä ja yleisiä DSP-työkuormia. Zhang Wei painotti, että tämä antaa asiakkaille ja algoritmien kehittäjille mahdollisuuden hyödyntää CEVA: n rikas kuva- ja visuaalisten ohjelmistojen kirjasto, mukaan lukien CEVA-SLAM-ohjelmistokehityspaketti 3D-kartoitusta varten, CEVA-CV ja CEVA-VX-ohjelmisto tietokoneen näkemyksen kehittämiseen. Kirjasto, laajakulmakuvaohjelmisto (mukaan lukien vääristymät, videon ompelu ja kuvadatan anturit).

Yhdessä NeuPro-S: n julkaisun kanssa CEVA julkaisi myös alan ensimmäisen syvän neuroverkon kääntäjäteknologian CDNN-Invite API, joka optimoi hermoverkon päättelyohjelmiston tukemaan NeuPro-S-ytimen ja mukautetun hermoverkkomoottorin heterogeenistä yhteistyöprosessia yhtenäisen kautta käyttöliittymä. .

Zhang Wei huomautti, että NeuPro-S yhdessä CDNN-Kutsu API -sovelluksen kanssa on ihanteellinen valinta mihin tahansa visiopohjaiseen laitteeseen, joka vaatii reunan tekoälyn prosessointia.