Koti > Uutiset > Reuters: Jos Qualcomm voittaa FTC: n monopolien vastaisen tapauksen, autojen 5G-sirut voivat nousta hintaan

Reuters: Jos Qualcomm voittaa FTC: n monopolien vastaisen tapauksen, autojen 5G-sirut voivat nousta hintaan

Perjantaina (29.) saksalainen autonosien valmistaja Continental ja Toyota: n autokomponenttitehdas Denso totesivat, että jos Qualcomm jatkaa laskutusta korkeiden 5G-lisenssien markkinoilta, se voi aiheuttaa 5G: n nopeaan kytkettyyn autoon nousevat kustannukset vahingoittavat autojen toimittajien etuja .

Kahden suuren autonosien toimittajan lisäksi kaupan edustajat, kuten BMW, Ford, Toyota ja General Motors, totesivat myös, että Qualcomm veloitti markkinoilta vääriä 5G-lisenssejä. Haittaa asiaankuuluvien autonvalmistajien etuja.

Liittovaltion kauppakomissio on syyttänyt amerikkalaista siruvalmistajaa Qualcommia (QCOM-USA) 5G-sirupatenttiensa hyödyntämisestä, markkinoiden yksinoikeudellisen aseman väärinkäytöstä ja markkinoiden veloittamisesta kohtuuttoman korkeista 5G-patenttivaltuutusmääristä. Se päättää parhaillaan, monopolistaako sen käyttäytyminen markkinat ja määrätä sakkoja.

Autonosien toimittajat ja valmistajat tekivät valituksen FTC: lle perjantaina (29. päivä), jossa todetaan, että jos Qualcomm voittaa kilpailuoikeuden, nopeaan 5G-viestintätekniikkaan varustettujen autojen sirujen hinnat voivat nousta.

Saksalainen autonosavalmistaja Continental kertoi luopuneensa QGcomcommin, MediaTekin ja Samsungin yhdessä kehittämien 5G-sirujen käytöstä kilpailuoikeudellisten sakkojen välttämiseksi.

Toyota Motor Corporationin tytäryhtiö Denso ja saksalainen hevonenbrändi uskovat yhdessä, että Qualcomm on taipuvaisempi myöntämään 5G-patentteja autovalmistajille, jotka maksavat kymmeniä tuhansia dollareita, eikä pienen voittoa tavoittelevien autojen sirujen valmistajien sijasta.

Rival Intel (INTC-USA) myös painosti Qualcommia perjantaina väittäen, että Qualcomm puristi Intelin 5G-sirumarkkinoilta siruedunsa avulla. Vaikka yritys myi älypuhelimien siruyksikön Applelle, Intel väitti päätöksen aiheuttaneen yritykselle miljardeja dollareita. "

On selvää, että FTC: n Qualcommia vastaan ​​nostama oikeusjuttu alkaa ratkaista ensi vuoden tammikuussa.

Qualcomm kieltäytyi kommentoimasta.