Koti > Uutiset > TSMC: n maailmanlaajuinen 50,5%: n markkinaosuus on edelleen ykkönen ja SMIC: n viides

TSMC: n maailmanlaajuinen 50,5%: n markkinaosuus on edelleen ykkönen ja SMIC: n viides

Tutkimuslaitoksen Takuyan teollisuustutkimuslaitoksen tilastojen mukaan puolijohdekomponenttien kysyntä kasvaa vuoden ensimmäisestä puoliskosta aikasarjojen siirtyessä perinteiseen elektroniikkateollisuuden huippusesongiin. Voimakasvalimoiden maailmanlaajuisen tuotantoarvon arvioidaan olevan kolmannella vuosineljänneksellä alempi kuin toisella vuosineljänneksellä. Kasvaa 13%. Yrityksen markkinaosuutta johti TSMC 50,5%: n lyijyssä, seuraavana oli Samsung 18,5%: lla ja kolmas 8%: lla.

Tuoba sanoi kuitenkin, että Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppasota jatkuu viivästymisen vuoksi kuluttajamarkkinoiden kysyntä on alhaisempi kuin vuoden 2018 vastaavalla ajanjaksolla, ja puolijohdeteollisuuden palautuva vahvuus vuoden jälkipuoliskolla ei ehkä ole yhtä vahva odotetusti.

Tuoba analysoi edelleen kolmannen vuosineljänneksen tulosta. TSMC: n 7 nanometrin solmuihin kuuluvat Apple, Huawei Hisilicon, Qualcomm ja Chaowei. Seitsemän nanometrin prosessikapasiteetin käyttöaste on melkein täynnä, ja jonkin verran kypsää prosessin kysyntää lämpenee. Liikevaihtokehitys on hyvä, sen odotetaan kasvavan 7% vuodessa.

Samsung luottaa omien tuotteidensa kysyntään valimoalalla ja jakaa valimo-nanosolmut asiakkaille joustavuuden valinnassa ja vastustaa teollisuuden laskua. Tällä hetkellä Huawein ja Samsungin 5G-matkapuhelimien käyttämän itse kehittämien sirujen lisäksi muut tuotemerkit käyttävät pääosin Samsungin 10 nanometrin prosessin Qualcomm 5G -modeemisirua X50. Sen odotetaan kasvavan Samsungin tuloista tällä vuosineljänneksellä viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. vuosi, noin 3,3%.

Lähitulevaisuudessa yritys myi laitos- ja siruliiketoimintansa vastineeksi vakaasta investoinnista myyntitavoitteeseen ja kasvatti samalla liikevaihtoaan viestinnän kentältä pii-on-isolaattori (RF-SOI) -tekniikan avulla. Tuotot voivat kuitenkin vähentyä tulevaisuudessa laitoksen toimituksen jälkeen, ja asiakkaan aggressiivinen 7-nanometrisen tuotelinjan käyttöönotto vaikuttaa ytimen suorituskykyyn 12/14 nm: n prosessissa.

UMC: n toinen vuosineljännes hyötyi viestintätuotteista, mukaan lukien matalat ja keskipitkät matkaviestimet, kytkinkomponentit ja reitittimeen liittyvät sirut, ja kysynnän käyttöaste ja lähetykset kasvoivat tasaisesti. Kolmannen vuosineljänneksen odotetaan ylläpitävän liikevaihdon kasvua.

SMIC: n toisella vuosineljänneksellä älypuhelimien, esineiden Internetin ja niihin liittyvien sovellusten kysyntä kasvaa. 55/65 ja 40/45 nm prosessitulot ovat erinomaiset, ja 28 nanometrin kysyntä elpyy samanaikaisesti. Kolmannen vuosineljänneksen liikevaihdon odotetaan jatkavan kasvuaan. . Lisäksi, jos 14 nanometrin prosessituotto SMIC: n kehityksessä voi pitää tietyn tason politiikan ohjauksen ja kotimarkkinoiden kysynnän siunauksen avulla, arvioidaan, että Huawei HiSiliconilla ja Ziguang Zhanruilla on mahdollisuus kuvata SMIC: n 14 nm prosessissa.

Huahong Semiconductorin kotimarkkinakysynnän markkinoista, jotka hyötyvät voiman ja virranhallinnan komponenteista, arvioidaan, että kolmannen vuosineljänneksen liikevaihdon säilyy tasaisena. Maailman johtavat yritykset seuraavat myös virranhallintatuotteiden suorituskykyä nostaen heinäkuun tulot 2019: n korkeimmalle tasolle. Tämän kysynnän odotetaan kompensoivan vaikutusta, joka johtuu IC: ien 12-tuumaisesta trendistä, kasvattaen yhtiön liikevaihtoa tällä vuosineljänneksellä.

Tuoba huomautti, että Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppasoissa äskettäin tapahtuneiden dramaattisten muutosten takia molemmat osapuolet ovat molemminpuolisesti rajoittuneet tariffiin, ja Yhdysvaltojen sisällyttäessä edelleen Huaweiin liittyviä yrityksiä yhteisöluetteloon Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppasojen viimeaikaisten dramaattisten muutosten vuoksi. . Huawein kieltoa ei voida poistaa lyhyellä aikavälillä. Kaupan umpikujan odotetaan vaikuttavan lopputuotteiden, kuten matkapuhelimien, kannettavien tietokoneiden, taulutietokoneiden ja televisioiden, markkinoiden kysyntään koko vuoden ajan, mikä johtaa ylävirtaan valmistettuihin kiekkovalimoihin, jotka ovat yleensä konservatiivisia kysynnänsä varten vuodenaikojen jälkipuoliskolla. vuosi.