Koti > Uutiset > Yhdysvaltain media: Kiina perusti puolijohderahaston sijoittamaan 200 miljardia dollaria paikallisen siruteollisuuden viljelyyn

Yhdysvaltain media: Kiina perusti puolijohderahaston sijoittamaan 200 miljardia dollaria paikallisen siruteollisuuden viljelyyn

Yhdysvaltain tiedotusvälineiden mukaan Kiina on perustanut uuden kansallisen puolijohderahaston, jonka arvo on 204,15 miljardia juania (noin 28,9 miljardia Yhdysvaltain dollaria). Kiina pyrkii viljelemään paikallista siruteollisuutta ja kaventamaan teknologista kuilua Yhdysvaltojen kanssa. Yhdysvaltain "Wall Street Journal" -sivuston mukaan, joka ilmoitettiin 25. lokakuuta, yrityksen rekisteröintitietojen mukaan tämä valtion tukema rahasto perustettiin 22. päivänä, mittakaava on suurempi kuin vuonna 2014 perustettu vastaava rahasto, rahasto keräsi noin 139 miljardia yuania Renminbi.

Raportin mukaan tämä uusi rahasto on viimeisin merkki siitä, että Kiina on päättänyt vähentää riippuvuuttaan Yhdysvaltain tekniikasta.

Raportin mukaan puolijohteiden alalla Kiinalla on edelleen pitkä tie globaaliin määräävään asemaan.

Raportissa todettiin myös, että vuoden 2014 rahasto sijoitti miljardeja dollareita kymmeniin hankkeisiin. Yksi niistä on Changjiang Storage Technology Co, Ltd. Yhtiö kertoi syyskuussa aloittaneensa edistyneen muistisirun, nimeltään 64-kerroksinen 3D NAND-salama, massatuotannon.

Raportissa todettiin, että vaikka yritys saavuttaa kiinni nopeasti, se on edelleen jäljessä Etelä-Korean Samsung Electronicsista ja muista alan johtajista, jotka tuottavat jo edistyneempiä siruja.

Yleensä analyytikot uskovat, että Kiina on edelleen Intelin, Samsungin ja muiden puolijohdeteknologian avainalojen johtavien toimijoiden takana.

Raportin mukaan sirujen lisäksi toinen merkittävä pullonkaula Kiinan omavaraisuuspyrkimyksissä on sirujen valmistuslaitteet, eikä Kiina hallitse kenttää. Johtavia yrityksiä ovat Applied Materials ja Pan-Link Yhdysvalloissa, Asma Holdings Hollannissa ja Tokyo Electronics Japanissa.

Raportissa todettiin, että Kiinan tullin tietojen mukaan Kiina toi vuonna 2018 312,1 miljardin dollarin puolijohdetuotteita, ylittäen raakaöljyn tuonnin 240,3 miljardia dollaria.